fbpx
Instituţii

Campanie ITM Tulcea: Locuri de muncă sigure şi sănătoase!

Campania 2020-2022, intitulată „Locurile de muncă sănătoase îți fac sarcina mai ușoară!”, are ca scop sensibilizarea tuturor factorilor, angajatori şi angajaţi, deopotrivă, cu privire la faptul că afecţiunile musculo-scheletice de origine profesională afectează toate sectoarele de activitate și locurile de muncă și de a arăta că acestea pot fi prevenite și gestionate.


Afecțiunile musculo-scheletice (AMS), afectează milioane de lucrători din Europa și întreprinderile în care lucrează şi continuă să fie una din cele mai frecvente probleme de sănătate asociate locului de muncă din Europa. Ancheta Eurostat asupra forței de muncă din anul 2013 a dezvăluit faptul că, din toți lucrătorii care au menționat că au avut o problemă de sănătate legată de locul de muncă (fizică sau psihică) în ultimele 12 luni, 60 % au raportat o tulburare asociată AMS ca fiind cea mai gravă problemă de sănătate a lor.” se arată într-un comunicat al ITM Tulcea.
Potrivit aceluiaşi comunicat, cercetările efectuate scot în evidenţă că inclusiv elevii raportează dureri musculo-scheletice. Pentru a evita ca lucrătorii tineri să se angajeze cu afecţiuni mosculo-scheletice preexistente, care pot fi agravate de muncă, este în interesul tuturor să se atragă atenția asupra acestei probleme.
Campania „Locuri de muncă sigure și sănătoase” 2020-2022 îşi propune să crească gradul de sensibilizare cu privire la afecţiunile musculo-scheletice de origine profesională și la impactul lor negativ asupra oamenilor, întreprinderilor și societății, şi să încurajeze de asemenea, angajatorii și angajații să colaboreze în vederea prevenirii şi gestionării afecțiunilor musculo-scheletice de origine profesională.
Campania 2020-2022 își îndreaptă atenția în special asupra întreprinderilor mici și mijlocii și categoriilor vulnerabile de lucrători.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE