fbpx
Ştirea zilei

Consiliul Județean Tulcea se implică în susținerea educației la nivelul județului Tulcea, prin acordarea de burse

Consilierii județeni, întruniți în ședință ordinară azi, au votat aprobarea acordării pentru anul școlar 2021 – 2022 a 22 burse de ajutor social în cuantum de 200 lei pe lună pentru fiecare elev pentru elevii cu cerințe educaționale speciale încadrați la Școala Gimnazială Specială nr.14 Tulcea.

Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1 din 2011 cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul Școlii Gimnaziale Speciale nr. 14 Tulcea urmează cursurile elevi cu cerințe educative speciale care pot beneficia de burse de ajutor social.

De asemenea, Ordinul nr. 5576 din 2011 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat stabilește care sunt categoriile de elevi înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat cărora li se pot acorda burse de ajutor social.

Astfel, conform adresei transmise de Școala Gimnazială Specială nr. 14 Tulcea, numărul de burse de ajutor social propus pentru anul școlar 2021-2022 este pentru 22 elevi, în cuantum de 200 lei pe lună pentru fiecare elev.

Burse de merit pentru elevii cu rezultate deosebite

Până joi, 28 octombrie 2021, au fost depuse peste 70 de cereri pentru bursele speciale de merit  acordate de Consiliul Județean Tulcea pentru cei mai merituoși elevi tulceni.

Conform unui anunț transmis de compartimentul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Tulcea, aceste cereri au fost transmise în intervalul 18-29 octombrie 2021, iar printre actele solicitate se numără și documentele care atestă rezultatele deosebite ale elevilor de pe raza județului Tulcea.

Amintim faptul că  instituția Consiliului Județean Tulcea acordă, anul acesta, 30 de burse speciale de merit (15 pentru municipiu și 15 pentru restul localităților din județ) pentru elevii cu rezultate notabile în activitatea școlară, dar și în cadrul activităților extrașcolare.

Cuantumul acestei burse este 400 de lei lunar, pe tot parcursul anului școlar 2021-2022.

Toate dosarele vor fi analizate de o comisie de specialitate, urmând a se stabili care sunt cei 30 de beneficiari ai acestor burse speciale de merit.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE