fbpx
Tulcea

Costel Vicol, senator USR Tulcea: 6 luni de guvernare PSD-PNL-UDMR, 6 motive pentru care ar trebui să plece!

Dragi tulceni! Astăzi PSD și PNL se pregătesc să își prezinte bilanțul de 6 luni de guvernare. PNL la ora 17, PSD la ora 18.

Sa vedem ce au facut: -6 luni de guvernare PSD-PNL-UDMR, 6 motive pentru care ar trebui să plece:

1. Inflație record – 13.8%.

2. Împrumuturi record – peste 1.000 euro pe secundă.

3. Sinecuri pentru toți – Peste 15.000 de angajări în ministere și companii de stat.

4. ROBOR la nivel record – rate duble pentru români.

5. Zero lei din PNRR cheltuiți.

6. Companiile statului pline de incompetenți de partid.

Am avut 6 luni de scandaluri și certuri pe diverse subiecte între PSD și PNL. Trebuia să vorbim despre:

1. Nivelul de trai al românilor, cum îi ajută să facă față scumpirilor și facturilor uriașe

2. Desființarea pensiilor speciale

3. Despre educație, sănătate, infrastructură. Cum accelerăm reformele cu banii din PNRR.

Am făcut o comparație între 260 de zile cu Cătălin Drulă la Transporturi și 260 de zile cu PSD și PNL la Transporturi – https://www.usr.ro/bilant-260-de-zile-de-guvernare/ Concluzia? Eficiență și reforme versus Blocaje și bani pierduți din PNRR.

1. Cătălin Drulă a negociat și închis un PNRR pe Transporturi de 7,6 miliarde de euro, cel mai ambițios program de reforme și investiții al României în infrastructura de transporturi din istoria țării.

În prezent, se lucrează pe 3,4% din PNRR, sub 50% din investiții sunt licitate. Sunt întârzieri majore care pun sub un mare semn de întrebare atragerea miliardelor de la CE și implementarea investițiilor de care România are atâta nevoie.

2. Cătălin Drulă a lansat pentru prima dată după Revoluție realizarea proiectului Drumul de mare viteză Craiova – Lugoj prin licitarea proiectării. În 2021 s-au depus ofertele și a fost anunțat câștigătorul. Ce au făcut PSD și PNL? Au anulat ilegal licitația lansată în 2021, când deja era pe ultima sută de metri, decizie infirmată în primă instanță de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Rezultatul: se reintră în licitația inițială după luni de zile pierdute inutil. Nu mai vorbim de incidentele recente de la Metrou, care din păcate au loc tot mai des în ultima perioadă!

Concluzia este că: USR este singura alternativă cu adevarat liberală, pentru a redresa economia țării și pentru a crește nivelul de trai al tuturor românilor!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button