Ştirea zilei

De Ziua Copilului, strada Unirii devine „Strada Bucuriei”

- pe perioada sezonului estival aceasta se vrea şi pasaj pietonal de weekend

La începutul săptămânii viitoare, potrivit primarului Ştefan Ilie, strada Unirii ce face legătura între „bulevardele” Babadag şi Isaccei, va deveni pasaj pietonal fiind dedicată în ziua de 1 iunie exclusiv bucuriei copiilor.

Copiii au prioritate!
Pentru noi, adulții, 1 Iunie este un bun prilej de a conștientiza faptul că străzile și trotuarele noastre trebuie să fie accesibile și copiilor.
Am îngustat trotuarele, am prioritizat traficul auto, am făcut cladiri și garaje în loc de spații de joacă, iar acum nu mai putem lăsa copiii liberi pe străzi. Pentru că acest oraș nu este și orașul lor. Îl vom repara, cu gândul la ei.
Deocamdată, măcar de ziua lor, le putem oferi o stradă.„, este postarea primarului de pe pagina sa de socializare.

Program:

9.30                 Deschiderea evenimentului

9.45                 Parada costumelor din materiale reciclabile – Grădinița nr 12

10.00               Concurs de desene pe asfalt – participanții sunt elevi ai școlilor din municipiu

10.30               Ședință tehnică probă biciclete, prezentarea regulamentului probelor de biciclete

11.00               Probă de biciclete – viteză – participanții sunt elevi ai școlilor din municipiu

11.00               Probă biciclete – traseu – participanții sunt elevi ai școlilor din municipiu

Între orele 9.30 – 13.00 vor avea loc și alte evenimente tematice: atelier de arte plastice – pictură în „plein air”, atelier de ecologie, atelier de meșteșuguri populare, precum și evenimente-surpriză. Cei mici vor putea participa jocuri urbane, precum șotronul, elasticul etc.

Toate evenimentele vor ține cont de măsurile de protecție împotriva COVID-19.

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean, Palatul Copiilor Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Municipiului Tulcea, Centrul Cultural „Jean Bart”, Liceul de Arte „George Gerogescu”.

Organizat cu sprijinul EXPLORER și ai voluntarilor Crucii Roșii Române – Filiala Tulcea și ai Organizației Naționale Cercetașii României – Centrul Local „Lotus” Tulcea.

 

Strada Unirii se vrea şi pasaj pietonal de weekend
Cu ocazia  ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI, Primăria Municipiului Tulcea organizaează o serie de evenimente dedicate copiilor.
Strada Unirii urmează a fi închisă circulației auto pentru a fi dedicată copiilor, sub denumirea Strada Bucuriei. În același timp, evenimentul își propune conștientizarea adulților cu privire la restrângerea spațiilor publice dedicate copiilor.
Pentru că nu a fost greu să obţină avizul Poliţiei Municipiului pentru închiderea circulaţiei pe această stradă în ziua de 1 iunie 2021, primarul Ştefan Ilie a lansat, prin intermediul ziarului infotulcea.ro, şi ideea transformării acestei străzi în pasaj pietonal de weekend.
„Această stradă Unirii poate deveni, pe perioada sezonului estival, o zonă de promenadă şi ne gândim, cei din echipa primăriei, să o şi închidem, doar la sfârşitul săptămânii, circulaţiei rutiere. Dacă acest lucru va avea în rândul tulcenilor un feedback bun, ne putem apuca de treabă chiar din iunie pentru că acel squar de pe mijlocul străzii va trebui să dispară”, a mai declarat primarul Ştefan Ilie.
Back to top button