fbpx
Ştirea zilei

Festivalul de artă ”Film în sat” ajunge în acest weekend la Murighiol!

După succesul înregistrat în această vară la Peștișani, în Gorj, și la Cernătești, în Dolj, unde a adunat mii de spectatori, festivalul de Artă „Film în Sat”, cel mai mare eveniment cultural din mediul rural, ajunge pentru prima dată în comuna Murighiol (Tulcea), în perioada 13-15 octombrie 2023. Stadionul de fotbal din localitate va fi amenajat ca atare pentru această primă ediție a festivalului de artă ce aduce nu doar filme în comuna de pe brațul Sf. Gheorghe al Dunării ci și concerte de muzică.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 13 octombrie, de la ora 18:00, pe stadionul din Murighiol, iar în programul serii se regăsește scurtmetrajul „La marginea zilei”, care va rula în prezența actriței Andreea Grămoșteanu, precum și filmul de lungmetraj „Ghinionistul” (r. Iura Luncașu), cu Vlad Logigan, Sânziana Tarța și Gheorghe Visu în rolurile principale.

Sâmbătă, pe 14 octombrie, iubitorii de muzică au parte de două concerte: de la ora 17:00, concert Marius Matache, iar de la 19:00, concert Mihai Mărgineanu, alături de trupa sa.

„Libertatea”, noul film al regizorului Tudor Giurgiu, inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989, va rula de la ora 20:00 în prezența unor membri ai echipei. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului: Iulian Postelnicu, Andi Vasluianu, Mirela Oprișor, Andreea Grămoșteanu, Toma Cuzin, Alexandru Papadopol, Alex Bogdan, Marius Manole, Leonid Doni, Alex Calangiu, Ștefan Iancu, Laurențiu Bănescu, Cătălin Herlo, Ionuț Caras.

Programul Film în Sat include și o serie de ateliere, care se adresează atât copiilor, cât și adolescenților sau adulților, precum cele de desen, chimie, broderie, împletituri locale, dar și lansări de carte sau ateliere și discuții de conștientizare a problemelor de mediu locale și soluții.

Programul complet al ediției 2023 de la Murighiol (Tulcea), mai jos: 

Vineri  13 octombrie 2023

18:00 Gala de deschidere a festivalului

18.00  Recital artistic

18:30  Proiectie Scurtmetraj „La marginea zilei” – in prezenta actritei Andreea Gramosteanu

19:00  Concert DJ Godjira

20:00 Proiectie lungmetraj „Ghinionistul”– in prezenta actorilor. Sesiune de intrebari si raspunsuri in cadrul careia publicul este incurajat sa intre in dialog cu artistii.

22:00 DJ Party

 

Sambata 14 octombrie 2023

11:00 Atelier ISU – lansare de carte Asociația Zborul lui Alex

12:00  Atelier de pictura „Pe ape” cu Cuzina

13.00 Atelier – Ce fel de delta ne dorim?! Asociația WWF și Asoxiatia Dunavat

14.00 Duo de pictură – Peisajul deltei: ape, vegetație, faună, floră

15:00 Cusături, Râuri – atelier de coasere inspirat din broderia țărănească tradițională

16:00 Ultima – spectacol de poezie și muzică după texte de arhivă ale Ioanei Movilă

17::00 Concert FOLK – Marius Matache

18.00 Proiectie filme de scurt metraj – selectie realizata de Irina – Margareta Nistor, curatorul festivalului

19:00 Concert Mihai Margineanu

20:00 Proiectie lungmetraj „Libertate” in prezenta actorilor. Sesiune de intrebari si raspunsuri in cadrul careia publicul este incurajat sa intre in dialog cu artistii.

22:00  DJ Party

Duminica 15 octombrie 2023

11:00 Atelier de chimie

12:00   Atelier de impletituri locale

14:00   Spectacol de teatru – Emigranti

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button