fbpx
Educaţie

La Tulcea vor simula prima probă de Bacalaureat 1282 de elevi în 17 licee!

Simularea la Bacalaureatul 2023 a debutat astăzi, cu proba la Limba Română. Accesul în sălile de examen s-a făcut între 08:00 și 08:30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară la începutul lunii, iar elevii de liceu trebuiau să aibă cu ei un document de identitate: carte de identitate ori pașaport, potrivit informațiilor transmise în școli.

În județul Tulcea susțin proba de azi un număr de 1282 de elevi, 551 de pe filiera tehnologică, 571 de pe filiera teoretică și doar 160 de elevi de pe filiera vocațională.

Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”.

Iată calendarul simulării Bacalaureatului 2023 pentru absolvenții claselor a XII-a sau a XIII-a:

27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button