Consiliul Judeţean

Poftiți la „Etno Dobrogea – liant de tradiție“!

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat azi, 24 septembrie 2021, la deschiderea oficială a târgului, care a va avea loc în perioada 24-26 septembrie 2021, în Piața Civică din municipiul Tulcea.

Conform organizatorilor, târgul „Etno Dobrogea – liant de tradiție“ și-a propus să aducă în prim-plan produsele tradiţionale dobrogene, pentru a promova un mod de viaţă sănătos şi natural, dar şi pentru a încuraja comunitățile locale să dezvolte afaceri locale care să pună în valoare produsul tradițional. În acest scop, Asociația Tradițional Moesis dorește să ducă mai departe tradiţia locală, de la gastronomie deltaică, la meşteşuguri, port tradiţional, până la atestarea produselor locale autentice.

Avem nevoie de produse atestate tradiţional, de produse românești autentice, naturale, pentru a ne hrăni sănătos. În reţetele de fabricaţie nu se folosesc E-uri, ci numai ingrediente locale, materii prime naturale, toate acestea contribuind la starea noastră de bine şi de echilibru”, a declarat Paula Vals, preşedintele Asociaţiei Tradiţional Moesis.

Un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Tulcea

În calitate de consumatori, tulcenii pot încuraja dezvoltarea unor astfel de afaceri în județul nostru, achiziționând produse tradiționale și naturale de la surse de încredere, care pot deveni un adevărat brand pentru județul Tulcea.

Iată, că aici, în piața centrală a orașului, dovedim că Primăria Tulcea în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea reușesc să facă lucruri bune. Acest lucru se poate întâmpla prin implicarea societății Agropiețe și prin implicarea enormă a Asociației Tradițional Moesis. Felicitări, Paula Vals, pentru că reușești să organizezi un eveniment de o asemenea amploare.

Județul Tulcea nu înseamnă numai deltă, peisaje, cetăți, ci înseamnă și gastronomie foarte bogată. Astăzi, avem aici, în aceste corturi, o bucățică din sufletul Dobrogei, precum și părți din grădinile producătorilor tulceni. Sperăm ca în aceste zile să gustați din toate, să avem zile călduroase și pline de bunătăți“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Back to top button