fbpx
Ştirea zilei

PS Visarion al Tulcii va liturghisi de Bobotează, la Măcin!

- botezul cailor, o tradiţie ce se reia din acest an

Mâine, 6 ianuarie, de Bobotează, PS Visarion al Tulcii va liturghisi în biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Măcin și va conduce procesiunea clerului și a credincioșilor spre malurile Dunării din Măcin unde va oficia slujba Aghiesmei Mari. Este pentru prima dată când PS Visarion al Tulcii va oficia slujba de Bobotează în afara municipiului, oraşul Măcin fiind al doilea ca mărime din judeţ şi de asemenea situat pe malul Dunării.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Episcopiei Tulcii, în toate bisericile din municipiu, ca și din restul eparhiei, preoții vor săvârși în ziua de Bobotează, după Sf. Liturghie, slujba Sfințirii Mari a apei (Iordanul) iar credincioșii vor lua Aghiazma de la locașurile de cult.

Botezul cailor, o tradiţie în unele localităţi din judeţul nostru, se va face mâine în mai multe comune, trei dintre ele, Izvoarele, Luncaviţa şi Smârdan fiind cele care au anunţat public şi concursuri dotate cu premii. Astfel, la Izvoarele, potrivit primarului George Ghiorghe, după botezul cailor va avea loc un concurs de călărie cu premii, dar mai ales concursul de frumuseţe al cailor, de asemenea cu premii.

La Luncaviţa, potrivit primarului Aurel Iorga, Botezul cailor va avea loc în urma unei întreceri ce se va desfășura pe traseul drumului de la „Tacea” iar premierea va avea loc pe scena unde pe toţi participanţii îi așteaptă, pentru ultima dată în acest an, sunetul moșoaielor.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button