fbpx
Ştirea zilei

Sebastian Laurentiu Sarighioleanu, locul 2 la ,,Naționalele” de șah seniori

În perioada 18-25.04.2021, la Iași s-au desfășurat Finalele Campionatelor Naționale Individuale de Șah ale României pentru Seniori și Senioare, organizate de Federația Română de Șah și Asociația Județeană de Șah Iași.

La aceste finale au participat unii dintre cei mai buni șahiști ai României cu titluri de mari maeștri și maeștri internaționali. Tulcea a fost reprezentată de juniorul Sarighioleanu Sebastian-Laurențiu, sportiv al clubului de șah tulcean ACS Logic Delta.

Laurențiu și-a câștigat dreptul de a participa la aceste finale, după calificarea de pe locul I, obținută în Semifinala Campionatului Național Individual de Șah de Seniori de la Brăila.

După rezultatele foarte bune obținute la Campionatele Naționale Individuale de Șah pentru Juniori, ce au avut loc la începutul acestei luni, în stațiunea Mamaia, unde Laurențiu a devenit component al lotului național al României la categoria U18 ,și la finala de seniori ne-a încântat cu rezultate foarte bune.

La finalul celor 9 runde de joc, sportivul nostru a reușit să acumuleze 5 puncte (4V, 2=, 3Î), ocupând astfel Locul II după coeficientul ELO, sub 2000.

Prin obținerea acestor rezultate, Laurențiu reușește să stabilească un nou record personal, obținând un coeficient ELO de 2100.

Pentru atingerea acestor performanțe șahiste, Laurențiu a studiat și s-a antrenat intens cu multă ambiție și pasiune.

La obținerea acestor rezultate o contribuție deosebită a avut-o și MI Serghei Vedmediuc, căruia îi mulțumim!

Festivitatea de premiere a avut loc în sala de conferință a Primăriei Municipiului Iași, în prezența domnului primar Mihai Chirica și a președintelui Federației Române de Șah, domnul Sorin-Avram Iacoban, care i-a înmânat premiul.

 

Sarighioleanu Sebastian-Laurențiu, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, având un palmares bogat în ,,sportul minții”, deținător a mai multor medalii și trofee la turneele de șah la care a participat.

Laurențiu își dedică din timpul său liber, activând ca instructor voluntar la clubul de șah ACS Logic Delta , unde antrenează sportivii de la grupa de performanță .

Felicitări Laurențiu pentru rezultatele deosebite pe care le-ai obținut până în prezent și reprezinți cu cinste orașul Tulcea!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE