Ştirea zilei

Sute de teste Covid din jumătate de ţară ajung zilnic spre analiză la Tulcea!

- RoutineMed are singurul laborator privat autorizat pentru testare RT-PCR

O clinică din Tulcea, Routine Med, a fost autorizată încă din luna mai a acestui an pentru analiza testelor Covid 19. La început mai modest, cu doar câteva teste analizate zilnic şi un singur aparat RT – PCR, s-a ajuns ca după trei luni de activitate capacitatea de analiză a testelor să depăşească o mie de probe prelevate cu două aparate RT-PCR şi program prelungit de lucru.

„Ştiu ce eforturi se făceau la începutul lunii aprilie pentru testarea pacienţilor din Tulcea suspecţi a fi infectaţi cu virusul SARS COV 2 şi cum probele prelevate de aici ajungeau spre analiză la Constanţa sau Bucureşti. Rezultatul acestor analize ajungea la DSP Tulcea în câteva zile şi atunci împreună cu biologul Virgiliu Valeriu Vrăjmaşu de la VetWork Diagnostix am amenajat timp de aproape o lună de zile un laborator cu toate circuitele necesare pentru testarea RT-PCR ba chiar şi determinare a anticorpilor IgM și IgG”, spune economistul Mihai Pavel, managerul RoutineMed.

O iniţiativă care, la vremea respectivă, avea un risc foarte ridicat mai cu seamă că la Laboratorul DSVSA din Tulcea se autorizase deja activitatea de analiză a probelor biologice de la suspecţii Covid 19. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii mai laboratorul Routine Med a fost autorizat de Ministerul Sănătăţii prin Ordin de ministru şi dacă până la acea vreme multe din probele prelevate de la Tulcea ajungeau sporadic tot la Constanţa şi Bucureşti, la laboratoare de stat, din luna iunie au început tot mai multe probe biologice prelevate din judeţele limitrofe, pentru ca luna trecută să ajungă la Tulcea probe prelevate din mai toate judeţele din estul ţării.

„Maniera de lucru este relativ simplă: o serie de parteneri din mai multe judeţe din ţară fac prelevarea probelor biologice şi ni le trimit spre analiză. Am mai adus aparatură de ultimă generaţie şi am mărit şi capacitatea de analiză a probelor dar şi programul de lucru astfel încât, la nevoie, în 24 de ore putem analiza peste o mie de probe biologice”, a mai declarat Mihai Pavel.

Pentru testarea angajaţilor se poate deplasa o ambulanţă să preia probele 

Chiar dacă mare parte dintre probele biologice analizate în laboratorul Routine Med din Tulcea provin de la partenerii acestei clinici, foarte multe fiind probele trimise din alte judeţe ale ţării, tocmai pentru a veni în sprijinul celor din Tulcea, atât a celor care au nevoie de un rezultat negativ al testului Covid pentru a pleca în concediu în străinătate dar mai ales pentru siguranţa angajaţilor din firme, Routine Med are posibilitatea de a preleva la sediul firmei probe biologice cu ajutorul unei ambulanţe complet şi conform echipate.

Mai mult, testele RT-PCR cât și cele de determinare a anticorpilor IgM și IgG pot fi efectuate, la cerere, în cadrul clnicii Routine Med de pe strada Mahmudiei, de către pacienții persoane fizice. Prelevarea probelor pentru testele RT-PCR se face doar pe baza de programare iar rezultatele sunt eliberate către pacient în decurs de o zi lucrătoare după intrarea probei în laborator. Programări si informatii la 0240530751 sau 0728212508. Testarea RT-PCR este 270 de lei iar cea a anticorpilor este 150 de lei.

Back to top button