fbpx
Consiliul Judeţean

Trei elevi de la prestigiosul liceu „Grigore Moisil“, felicitați de conducerea Consiliului Județean Tulcea 

Iris Alexandra Vavilov, Nicolas Iulian Paraschiv și Cristiana Elena Petre, elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil“, alături de dr. ing. prof. Anișoara Ivanov, cadru didactic în cadrul aceleiași unități de învățământ, s-au întâlnit, astăzi, cu Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea, pentru a discuta despre cele mai importante proiecte gândite recent de tinerii tulceni pentru promovarea surselor alternative de energie.

Mai exact, tinerii elevi au vorbit despre o barcă ce utilizează propulsie fotovoltaică, care are și un grad crescut de silențiozitate (pentru a nu perturba habitatele), dar și despre o casă ecologică, denumită de Iris Vavilov drept „casa viitorului“, care utilizează panouri solare transparente, panouri solare cu celule cu puncte cuantice, vopsea fotovoltaică, eoliene, cărămizi acumulatori, energie rezultată din apa de ploaie.

„Avansul tehnologic ne aduce mai aproape de un viitor în care gazele nocive din atmosferă nu influențează clima. Deși costurile pentru un astfel de proiect par uriașe, majoritatea tehnologiilor sunt valabile deja pe piață la un preț accesibil, iar dacă am implementa astfel de proiecte în Delta Dunării, am reuși să motivăm oamenii să aleagă forme de energie sustenabilă și nivelul de poluare ar scădea considerabil“, spune Iris Alexandra Vavilov.

„Înțeleg că ați reușit să definitivați prototipul unei case independente din punct de vedere energetic, care poate să producă energia necesară pentru un an. Mă bucur că avem tineri atât de inventivi, atât de deschiși la minte și îmi place mult că noua generație se gândește foarte mult la viitor și se implică în protecția mediului pe termen lung. Voi sunteți mult mai conștienți decât eram noi pe vremea voastră de toate aceste problematici. Felicitări tuturor și mult succes pe mai departe! Suntem mândri de voi!“, a transmis, în cadrul întâlnirii, Dumitru Mergeani, administratorul public al județului Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button