fbpx
Ştirea zilei

Ura! Liber la scăldat în Ciuperca: c-avem salvamar!

- de bucurie, scuze pentru cacofonie (cea intenționată din titlu)

În această seară, primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a venit cu cea mai așteptată veste pentru miile de tulceni care au tot plecat pe Litoral sau își programaseră o vizită la Aquapark-ul din Galați: a angajat un salvamar! Ce înseamnă asta? Pe larg în postarea sa de pe pagina sa de Facebook, în continuare cam singura cale de comunicare cu tulcenii, și cei care l-au ales și ceilalți.

,,Liber la scăldat. Am reușit să contractăm serviciile unui salvamar, ceea ce înseamnă că acum scăldatul poate fi permis. Mâine dimineață se face îngrădirea cu balize a perimetrului pentru scăldat, vor fi disponibile și șezlonguri.

Apa lacului a fost curățată de alge în zona plajei. Până alaltăieri, sistemul de alimentare cu apa a lacului a fost obturat timp de aproximativ două luni, fiind afectat de lucrările desfășurate la faleză. Odată cu reîmprospătarea apei, aceasta se va oxigena și vor dispărea și algele.

Plaja a fost afânată, iar mâine dimineață se vor adăuga încă 4 tone de nisip.

𝐀𝐦𝐛𝐚𝐫𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐩𝐨𝐭 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐥𝐨𝐬𝐢𝐭𝐞, 𝐬𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐚𝐮 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞.

𝗭𝗢𝗡𝗔 𝗗𝗘 𝗚𝗥𝗔̆𝗧𝗔𝗥𝗘

Accesul se face cu programare, pe baza actului de identitate, iar zona este păzită permanent.

Deși este o zonă sensibilă, dificil de gestionat, am decis să nu o îngrădim. Sunt de părere că bunul simț, predominant printre tulceni, trebuie cultivat și răspândit, astfel încât să devină normalitate. Montarea unor garduri nu ar fi făcut decât să izoleze zona și să ofere adăpost comportamentelor primitive.

𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭:

👉Program 9:00-21:00

👉Accesul persoanelor fizice în zona de Picnic este gratuit

👉În vederea utilizării platformei pentru grătar, se recomandă programarea telefonică la numărul 𝟎𝟐𝟒𝟎.𝟓𝟏𝟔.𝟐𝟓𝟎. Programarea se poate face și la fața locului, în măsura în care sunt locuri disponibile.

👉Programarea se poate face pentru o perioadă de maxim 3 ore. Durata se calculează de la ora predării efective a foișorului. În situația în care nu există alte programări, se poate face prelungirea pentru încă o oră.

👉Predarea foișorului se face pe baza actului de identitate al utilizatorului.

👉La predare, foișorul și spațiul pentru gratar trebuie să fie curate.

❗𝐕𝐨𝐦 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐟𝐞𝐫𝐦𝐢 𝐢̂𝐧 𝐬𝐚𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐠𝐞𝐫𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐚̆𝐭𝐚𝐫𝐞, 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐩𝐥𝐚𝐣𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐛𝐚̆𝐫𝐜𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭.❗”, scrie primarul Ilie pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE