fbpx
Tulcea

Victor TARHON – PMP: „Susțin ideea unui audit al sistemului sanitar românesc”

- articol de informare electorală

Un sistem sanitar sănătos înseamnă o Românie sănătoasă. Criza provocată de pandemia de coronavirus a evidenţiat slăbiciunile uriaşe ale sistemului de sănătate din România. Cauzele sunt multiple: subfinanţare, lipsa unei strategii coerente, legislaţia deficitară. Anul 2021 trebuie să fie anul în care dăm restart sistemului sanitar.

Victor Trahon, candidat PMP la Camera Deputaților, susține ideea unui audit independent al sistemului sanitar românesc: „Nu putem reface din temelii un sistem, dacă nu știm foarte clar ce nu a funcționat, cine se face vinovat de management defectuos sau ce investiții trebuiau făcute și nu s-au întâmplat. Este clar că medicii noștri sunt mai mult decât bine pregătiți și dăruiți profesiei lor. Ei au făcut diferența în multe cazuri dramatice în această pandemie și trebuie sa le acordăm respectul cuvenit. Dar, la fel de clar este faptul că sistemul sanitar încă mai are multe breșe de funcționare, începând de la dotări și terminând cu administrarea spitalelor. Iar breșele nu sunt de astăzi, de ieri, ci se tot propagă din 1990. O radiografie, un audit al sistemului sanitar românesc din 1990 și până acum, realizat cu sprijinul unor profesioniști interni și internaționali ne-ar ajuta să avem o viziune clară asupra a tot ceea ce s-a întâmplat greșit și nu trebuie să se mai repete. Toată clasa politică ar trebui să facă front comun pentru realizarea unui asemenea audit.”

Creşterea alocărilor bugetare pentru Sănătate, gradual, până la atingerea nivelului mediu din UE până în anul 2025, remunerarea corectă pentru personalul medical, investiţii majore în spitale pentru rezolvarea problemei infecţiilor nosocomiale și transparenţă totală în cheltuirea banilor de către spitale sunt doar câteva dintre prevederile pe care le vizează o nouă lege a Sănătății, în accepțiunea PMP.

Material publicat de SC INFOTULCEA SRL TULCEA, Comandat de Partidul Mișcarea Populară, Organizația Județeană Tulcea – Cod AEP 11200012

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE