fbpx
Prefectura

Digurile în analiză la prefectură!

Astăzi, cu începere de la ora 09:00, prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat o şedinţă de lucru care a avut ca teme principale analiza situaţiei generale a digurilor de pe raza judeţului Tulcea şi prezentarea cadrului legislativ aplicabil în situațiile în care UAT –urile își manifestă intenția de predare a acestora către Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea. 

Prefectul Alexandru Dan Munteanu:

„Am considerat că această întâlnire este oportună, deoarece încă de la început de primăvară ne-am confruntat cu numeroase probleme în ceea ce privește digurile din județul nostru. Sigur că ne dorim diguri bine întreținute, care să nu pună în pericol nici viața locuitorilor din zonă, nici culturile, însă trebuie să fim conștienți că întreținerea acestora presupune costuri foarte mari pentru primăriile care le au în administrare. Am discutat de foarte multe ori în ultima vreme cu domnii primari care au în administrare diguri și am înțeles că acestea reprezintă o povară financiară uriașă pentru bugetul local, iar o soluție ar fi preluarea digurilor de către Sistemul de Gospodărire a Apelor. Am purtat discuții și cu domnul Paul Cononov, pe care l-am asigurat de tot sprijinul birocratic necesar pentru ca acest demers să aibă un rezultat bun pentru toți factorii implicați. Atât noi, Prefectura, primăriile cât și SGA-ul ne dorim ca aceste diguri să fie bine întreținute”.

 În cadrul întâlnirii, Paul Cononov, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea, le-a expus reprezentanților U.AT. –urilor demersurile birocratice necesare pentru predarea digurilor către SGA.

Conform datelor prezentate de către Paul Cononov, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Tulcea, toate cele 17 diguri aflate în administrarea U.AT. –urilor din județul Tulcea necesită lucrări de remediere și întreținere.

La nivelul județului Tulcea sunt 13 UAT –uri care au diguri în administrare, iar pentru majoritatea primarilor lucrările de întreținere necesare pentru fiabilitatea acestora reprezintă un cost prea mare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button