Ştirea zilei

Grevă japoneză la Prefectura Tulcea!

Nemulțumiți de nivelul salariilor, peste 1800 de funcționari publici care lucrează la prefecturile din toată țara au intrat astăzi în grevă japoneză. Inclusiv la Prefectura Brașov angajații vor purta toată ziua banderole albe pe brațe, în semn de protest față de lefurile pe care le încasează.
Angajații cer guvernanților adoptarea urgentă a proiectului legislativ care le permite ca personalul din prefecturi să fie încadrați în categoria funcțiilor de stat pentru că în acest moment au salarii mai mici decât angajații din consiliile județene sau primării.
„Am adoptat această măsură și nu am declarat grevă generală, așa cum am stabilit, deoarece nu putem întrerupe activitatea în contextul războiului din Ucraina. Personalul din instituțiile prefectului desfășoară în această perioadă pe tot parcursul zilei, inclusiv sâmbătă și duminică, activități ce vin în sprijinul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina. Solicităm urgentarea adoptării proiectului legislativ care are ca obiect modificarea legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de stat”, au transmis reprezentanții Sindicatului ,,Egalitatea”.
Acest sindicat reprezintă funcționarii publici ale prefecturilor din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, dar și din București.