fbpx
Ştirea zilei

Tragedie pe Dunăre: Pescar dispărut la Mila 5 Canal Sulina

Joi seara, o ambarcaţiune de agrement în care se aflau două persoane de sex masculin, turişti pasionaţi de pescuit, s-a bandat în zona Milei 5 a Canalulul Sulina şi s-a scufundat. Unul dintre pescari a reuşit să se salveze şi să alerteze 112.

La faţa locului au ajuns primii rerezentanţii Căpităniei Portului Sulina iar căpitanul şef de port Nicolae Răduş, fostul primar al oraşului Sulina, ne-a declarat:

„Potrivit informaţiilor obţinute de la unul dintre cei doi turişti, barca se afla legată la malul stâng în zona Mila 5 pentru a pescui. la un moment dat barca s-a bandat puternic, a luat apă şi s-a scufundat. Una dintre cele două se pare că se afla în interiorul ambarcațiunii și nu a mai apărut la mal”, a declarat Nicolae Răduș.

ISU Delta confirmă evenimentul

Azi-noapte, în jurul orei 23:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea a fost anunțat despre faptul că pe canalul Sulina între mila 5-6 s-a scufundat o ambarcațiune.
În ambarcațiune se aflau două persoane de sex masculin, una dintre ele a fost salvată de niște pescari aflați în zonă, iar cealaltă persoană este posibil dispărută.
La locul evenimentului s-au deplasat de urgență doi subofițeri de la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan cu o ambarcațiune RIB, Căpitănia Sulina, Poliția Transporturi și ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Sulina – Garda de Coastă.
Persoana salvată de pescari a fost preluată de echipajul ambarcațiunii de la Căpitănie, în șoc hipotermic, ulterior transportată la Sulina.
Forțele de intervenție au reușit ancorarea epavei, iar căutările au fost întrerupte în jurul orei 02:00 urmând ca acestea să fie reluate dimineață.

Comunicat ISU Delta

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button