fbpx
Alte partide

USR are platformă! În curând şi candidaţi pentru alegerile locale

Într-o perioadă preelectorală în care preocuparea partidelor politice consacrate este să îşi anunţe candidaţii încă neanunţati (unii au fost prezentaţi electoratului chiar şi de anul trecut), filiala USR Tulcea are alte griji. Platforma CONSULTARE PUBLICA lansată în după amiaza zilei de joi, 16 iulie 2020 de preşedintele municipalei USR Tulcea, Valentin Bodur, se vrea un instrument de bugetare participativă şi de implicare civică totodată.

„Platforma CONSULTARE PUBLICA nu e un istrument politic, ba dimpotrivă. Mai mult, de ce nu, poate fi utilizată şi de alte formaţiuni politice, pentru consultare publică, chiar şi de adversarii noşti politici. Le putem da acces într-o secţiune a site-ului, care este foarte complex, şi îşi pot face acolo o bază de date după o consultare publică. Totuşi, scopul acestei platforme este de a implica oamenii în decizii. Decizii care pot pleca de la nivel de asociaţie de proprietari şi până la gestionarea banului public pentru o comunitate locală ca un instrument de bugetare participativă.” a prezentat Valentin Bodur platforma CONSULTARE PUBLICA lansată cu ocazia unei conferinţe de presă la care a mai fost prezentă şi vicepreşedintele Tatiana Haliţ.

Fiind vorba despre un partid politic, „pe partea politică” informaţiile au fost puţine şi fără esenţă: USR Tulcea mai are două trei UAT-uri în care nu şi-a desemnat candidatul, candidat care ar putea fi al alianţei cu PLUS ori candidat propriu. Nici la Tulcea nu e clarificată intenţia USR în ceea ce priveşte candidatul pentru fotoliul de primar, însă aşa cum a dat de înteles Valentin Bodur, desemnat încă de anul trecut candidatul USR la Primăria Tulcea, e greu de crezut că filiala va susţine un alt candidat şi că cele mai mari şanse sunt pentru un candidat propriu.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button