Ştirea zilei

Aproape o sută de mii de măşti „de îndată” pentru cetăţenii din Jurilovca

În jurul orei 11.00, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, a lansat o consultare publică în rândul cetăţenilor cu privire la achiziţia de măşti de protecţie „având în vedere obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice ce a intrat în vigoare de astăzi, 25.10.2021, la nivel național

„Considerați necesară achiziționarea din bugetul local a câte unui pachet de 50 de măști pentru fiecare gospodărie din comuna Jurilovca?” a fost întrebarea lansată de edil cetăţenilor care au răspuns, în unanimitate cu „Da” la apelul primarului.

Ca urmare a reacției dvs., astăzi la ora 15.30 a fost convocată o ședință de îndată a Consiliului Local Jurilovca, în cadrul căreia a fost aprobată propunerea de achiziție, din bugetul local, de măști de protecție ce vor fi distribuite către populația din Comuna Jurilovca; astfel, după finalizarea procedurii de achiziție, fiecare gospodărie va beneficia, gratuit, de câte un pachet cu 50 de măști de protecție. Le mulţumesc consilierilor locali care au dat astăzi dovadă de solidaritate și care au aprobat în unanimitate această propunere ce încurajează respectarea regulilor de combatere a efectelor coronavirusului. În plus, am speranța că măsura ne va ajuta să trecem mai ușor peste aceste luni în care cel mai important este să ne protejăm pe noi și pe toți cei apropiați. Fiți bine și rămâneți sănătoși!” este mesajul transmis de primar cetăţenilor, după ce la ora 15.30 a convocat consilierii locali în şedinţă „de îndată” şi aceştia au aprobat proiectul de hotărâre de consiliu ce a avut ca fundamentare o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Achiziţia măştilor se va face în regim de urgenţă, dar cu plata la 90 de zile, aşa cum a precizat primarul Eugen Ion, şi „visteria” primăriei de la Jurilovca fiind una aproape la fel de goală ca a majorităţii primăriilor din ţară, altele decât cele care au primit o rectificare corespunzătoare!

Iniţiativa primarului din Jurilovca vine la nici o săptămână după ce, tot prin hotărâre a Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat un spaţiu cu ghiseu pentru ca cetăţenii să depună documentele către primărie.

Eu înţeleg dispoziţiile venite de sus, dar nu pot să închid acum primăria când oamenii au cea mai mare nevoie de noi. Nu doar ca să îşi plătească impozitele, majoritatea le-au plătit deja la Jurilovca, dar acum e rândul nostru să le primim cererile pentru ajutorul de încălzire. Şi ce facem? Ne închidem în primărie? Nici vorbă. Am aprobat prin dispoziţie ca un spaţiu prevăzut cu ghişeu să fie locul în care cetăţenii să vină să depună orice solicitare către primar sau serviciile deconcentrate din primărie. Inclusiv să îşi plătească apa, de exemplu.„, a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

 

Back to top button